Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Albanija - Veliki Albanski krog z letalom - 6 Dni

Št.dni: 6
cena: 659.00


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• Direktni let na Tirano
• čudovita narava
• bogata kulturna dediščina
• dolgoletna uspešnica

1. DAN
SLOVENIJA - TIRANA - SKADAR večerja, nočitev
Polet z letališča JP Ljubljana v popoldanskih urah proti Tirani. Po pristanku na modernem letališču avtobusna vožnja proti Skadru, enemu izmed najstarejših mest v Evropi. Po prihodu v Skadar vožnja do središča mesta. Ogled. Z avtobusom se bomo povzpeli do utrdbe Rozafa, ki so jo zgradili Iliri, kasneje pa so jo nekoliko predelali Turki. Z utrdbe, ki se je drži tudi zanimiva legenda, je čudovit razgled na Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu, ter sotočje rek Bojane in Drima. Večerja in nočitev.

2. DAN
DRAČ - BERAT - APOLLONIA - VLORA zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v Drač, ki je pravzaprav že kar predmestje Tirane in največje pristaniško mesto, na območju nekdanje grške kolonije. V mestu so ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi Fatihova mošeja iz 15. stoletja. Nadaljevanje poti do srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja). Mesto slovi tudi po odličnih domačih specialitetah. Vožnja do starodavnega mesta Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, še bolj pa se je razcvetelo v času Rimljanov in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije, danes pa je eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem področju. Nastanitev v Vlori. Večerja in nočitev.

3. DAN
VLORA - ALBANSKA RIVIERA - SARANDA zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do gorskega prelaza Llogara, albanskega klimatskega zdravilišča. Postanek za jutranjo kavico v čudoviti divji gorski pokrajini. Nadaljevanje vožnje vzdolž slikovite Albanske riviere, mimo majhnih zaselkov in vasic, ki vas bodo očarale prvi hip. Občudovali boste lahko neokrnjeno naravo Albanske riviere ter slikovite albanske vasice.. Po želji kosilo v tipični lokalni restavraciji. Zvečer prihod v živahno turistično središče - Sarando, kjer je čutiti pravi turistični utrip. Številni hoteli, restavracije, sodobni bari in lokali, ki so odprti pozno v noč. Po večerji boste del tega življenja vsekakor tudi vi. Nočitev.

4. DAN
SARANDA - BUTRINTI - GJIROKASTER zajtrk, večerja, nočitev
Dopoldan se boste odpravili do Butrintija, ki se nahaja ob istoimenskem jezeru. Ogledali si boste izkopanine starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo in gledališčem, ostanke kopališča in srednjeveške trdnjave. Arheološki kompleks je del svetovne dediščine Unesca in sploh eden največjih na področju Balkana. Po ogledih vožnja do slikovitega mesta Gjirokastre ali »mesta tisočerih stopnic«. Mesto je izjemno zanimivo, še posebej vas bodo navdušile tri do štiri nadstropne kamnite hiške, z edinstveno arhitekturno zasnovo. Nad mestom dominira mogočna trdnjava, od koder je čudovit pogled na okolico. Mesto pa je znano tudi po tem, da se je v njem rodil komunistični voditelj E. Hoxha. V njegovi rojstni hiši je danes muzej narodnoosvobodilne vojne, v trdnjavi pa boste lahko obiskali vojaški muzej. Večerja in nočitev.

5. DAN
GJIROKASTER - APOLLONIJA – TIRANA/DRAĆ zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja do Apollonije – mesta, ki so ga ustanovili Grki. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov: hiša z mozaiki, knjižnica, odeon, samostan in muzej. Vožnja v Tirano. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani pa v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja. Ogled razsvetljenega mesta, predvsem Skenderbegovega trga z Ethem Begovo mošejo, Opero in Narodnim muzejem. Nastanitev v Draču oz. Tirani. Večerja in nočitev.

6. DAN
DRAČ - KRUJA - SLOVENIJA
Dopoldan ogled mesta Kruje, ki je poznano kot rojstno mesto albanskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Ogledali si boste trdnjavo v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. V zgodnjih popoldanskih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli v Slovenijo.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
26.10.2019 679.00 € Rezervacija
27.10.2019 689.00 € Rezervacija
28.10.2019 679.00 € Rezervacija
26.11.2019 659.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- Letalski prevoz Ljubljana - Tirana - Ljubljana,
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu
- vstopnine; Drač - amfiteater, Berat - Onufri muzej, Gjirokaster - trdnjava, Butrinti, Apollonia, Kruje - muzej),
- 5 polpenzionov v hotelih 4* (včasih namesto večerje v hotelu večerja v kateri od lokalnih restavracij),
- spremstvo in organizacijo potovanja.

Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 49€ ( v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- napitnine 15€ na os.
Obvezna doplačila:
DOPLAČILO za manjšo skupino:
- na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 40€ na os.
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču 15% ( popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka